AB ve ABD Elçilerinden Yulia Timeshenko’yu Ziyaret Talebi
AB ve ABD Elçilerinden Yulia Timeshenko’yu Ziyaret Talebi
Ukrayna Parlamentosu Avrupa Entegrasyonu Komitesi Başkanı Atavatan Partisi milletvekili Grigoriy Nenırya, ABD Büyükelçisi John Tefft ve AB Ukrayna temsilcisi Jan Tombinski’nin, mahküm olarak hastanede tedavi olan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko ile hemen görüşmeyi talep ettiğini söyledi.
Nemırya, “Böyle şartlarda AB ve ABD elçilerine böyle bir erişimin sağlanacağını umuyoruz.” dedi.
Nemırya, muhalefet temsilcileriyle dün toplantı yapan AB ülkelerinin büyükelçileri, telefonla bağlanan Timoşenko’nun kızı Yevgeniya’dan annesinin durumunu anlattığını kaydederek, “Elçiler olay yerinde olanları direk olarak duydu ve Yevgeniya Timoşenko’ya soru sorarak cevap alma fırsatları oldu.” dedi.
Nemırya ayrıca, üç gündür ne avukatların ve ne de aile üyelerinin Yuliya Timoşenko ile görüşemediğini ve mevcut olan koşullar altında Timoşenko’nun sadece sağlık durumunun değil hayatının da büyük bir risk altında olduğunu elçilere bildirildiğini kaydetti.
Nemırya, “Biz Yanukoviç, Pşonka, Kuzmin ve astları Yulia Timoşenko’nun hayatından sorumludur. Yevgeniya Timoşenko ve insan hakları savunucularına Yuliya Timoşenko ile görüşmesine izin verilmesini talep ediyoruz.” dedi.
Yorumlar