- Hoşgeldiniz

UKRAYNA GÜNLÜK HAVA DURUMU

KIEV WEATHER

KAYITLI ÜYE GİRİŞİ

YENİ ÜYELİK

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Bağımsız Devletler Topluluğu Ligine FİFA’dan Veto

Bağımsız Devletler Topluluğu Ligine FİFA’dan Veto sitemize 09 Mart 2013 tarihinde eklenmiş ve 736 kişi tarafından ziyaret edilmiş.

Bağımsız Devletler Topluluğu Ligine FİFA’dan Veto

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Ukrayna ile Rusya’nın kurmayı planladığı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleriyle ortak futbol ligi projesini desteklemeyeceklerini söyledi.

Rusya Premier Ligi ve Ukrayna Ligi takımlarının bazı temsilcileri Moskova’da bir araya gelerek kurulması planlanan ortak lig projesini ele aldı. Konuyla ilgili fikri sorulan FIFA Başkanı Sepp Blatter, Rusya’nın bu projesine olumsuz baktıklarını ve desteklemeyeceklerini söyledi.

BDT ülkeleriyle ortak lig kurulması FIFA prensiplerine aykırı olduğunu ifade eden Blatter, “Kulüpler, kulüpler arası turnuvalar organize edebilir, ancak uluslararası şampiyona çerçevesinde olmaz. Önemli olan ulusal liglerin desteklenmesi.” dedi.

Kurulması planlanan ortak ligin bütçesinin bir milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Başlangıçta ortak lig Rusya’dan 9 ve Ukrayna’dan 9 takımın katılımıyla başlaması bekleniyor. Daha sonra bu lige BDT ülkelerinin takımlarında dahil olması planlanılıyor.

FIFA_logo

Sitemizdeki Benzer İçerikler

Yorumlar

İsminiz
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz