- Hoşgeldiniz

UKRAYNA GÜNLÜK HAVA DURUMU

KIEV WEATHER

KAYITLI ÜYE GİRİŞİ

YENİ ÜYELİK

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Ukrayna Terör ile Mücadele yasasını Onayladı

Ukrayna Terör ile Mücadele yasasını Onayladı sitemize 01 Mayıs 2013 tarihinde eklenmiş ve 785 kişi tarafından ziyaret edilmiş.

Ukrayna Terör ile Mücadele yasasını Onayladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç,  terör ile mücadele konseptini onayladı.

Cumhurbaşkanı, kararında terörle mücadele konseptinin terörü önleme ile ilgili plan ve programların geliştirilmesi ve uygulamaya sokulması ayrıca ilgili hukuk normların kabul edilmesi yoluyla yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

korrespondent.net haberine göre kararda, terör ile mücadelenin, bu gibi faaliyetlerin tespit edilmesi ve durdurulması, olası sonuçların minimuma indirilmesi ve giderilmesi, enformasyonel ve bilimsel yardımın alınması ve uluslararası işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğine yönelik mesajlar yer aldı.

Karara göre; terör faaliyetlerini durdurmak için bu faaliyetlere eğilimli kişilerle önleme çalışmaların yürütülmesi, olası terör objelerin kriterlerini geliştirmek, bu objelerin korunması için belli standart, kural ve teknik şartların geliştirilmesi ve uygulanması gerekiiyor.

Cumhurbaşkanının terörle mücadele konseptinde ayrıca Ukrayna’nın şu anda terör faaliyetlerin yürütüldüğü bir ülke olmadığı, ülkede siyasi amaçlara ulaşmak ve yahut ideolojik fikirlere toplumun dikkatini çekmek maksadıyla terör eylemlerinin kullanılması için her hangi bir nedenin olmadığı belirtiliyor.

Ancak para aklama, yasadışı silah satışı, zararlı madde taşıma gibi faaliyetler yürüten uluslararası suç örgütlerinin transit ülke olarak Ukrayna’ya olan ilgisi nedeniyle dış etkenlerin ülke içindeki terör tehdidi seviyesini arttırabileceğine de dikkat çekiliyor.

Konsep etkinlikleri uygulama koordinasyonunun Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından gerçekleşeceği belirtildi.

Yanukovich

Sitemizdeki Benzer İçerikler

Yorumlar

İsminiz
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz